LogoDokumentacja BitVision App
LogoDokumentacja BitVision App
Strona główna
PrzeglądPierwsze krokiLogowanie i rejestracjaPodgląd na żywoOdtwarzanie i VRCentrum użytkownikaDodawanie urządzeńUstawienia urządzeniaZarządzanie obrazamiWiadomości o zdarzeniachChmura, Demo i logowanie przez SNUstawienia i wylogowanieFAQ
Podręcznik użytkownika aplikacji BitVision

Ustawienia i wylogowanie

Skonfiguruj ustawienia aplikacji, w tym pobieranie nagrań, odwiązanie urządzenia, hasło gestów, SSL, powiadomienia o zdarzeniach, alerty ruchu, informacje o wersji, język, czas letni i zarządzanie kontem, a następnie wyloguj się.

W wysuwanym pasku menu wybierz Setting, aby przejść do interfejsu ustawień aplikacji. Interfejs ustawień aplikacji służy do zarządzania pobranymi nagraniami z chmury, konfigurowania odwiązania urządzenia, hasła gestów, SSL, powiadomień o zdarzeniach, alertów ruchu danych, dziennego limitu transferu, sprawdzania aktualizacji wersji, przełączania języka, ustawiania czasu letniego oraz przesyłania opinii.

Wysuwany pasek menu z wyróżnioną opcją Setting Ekran Setting z widocznymi wszystkimi opcjami

Ustawienia

Pobieranie

Funkcja Pobieranie umożliwia przeglądanie i usuwanie filmów pobranych z chmury na urządzenie lokalne.

Odtwarzanie lokalnego wideo

Naciśnij Download w interfejsie ustawień.

Ekran Setting z wyróżnioną opcją Download

Naciśnij plik wideo, aby go odtworzyć, wybierz aplikację do odtwarzania na telefonie — film zacznie się odtwarzać.

Ekran Download z miniaturami pobranych filmów

Usuwanie pobranych filmów

Naciśnij Edit w interfejsie pobierania.

Ekran Download z przyciskiem Edit

Zaznacz film do usunięcia lub naciśnij Pole wyboru Zaznacz wszystko Select all, a następnie naciśnij Ikona kosza Usuń Delete.

Ekran Download w trybie edycji z kontrolkami zaznaczania wszystkich i usuwania

Odwiązanie urządzenia

Jeśli podczas dodawania urządzenia pojawi się komunikat, że urządzenie jest powiązane z innym kontem i nie możesz skontaktować się z właścicielem tego konta, aby usunąć urządzenie, możesz złożyć wniosek o odwiązanie.

Naciśnij Unbind apply w interfejsie ustawień.

Ekran Setting z wyróżnioną opcją Unbind apply

Naciśnij Unbind apply.

Ekran wejściowy Unbind apply

Wprowadź adres e-mail i imię i nazwisko, zeskanuj etykietę urządzenia, a następnie prześlij zdjęcie urządzenia i twarzy.

Formularz Unbind apply z polami e-mail, imię i nazwisko, skanowanie urządzenia i przesyłanie zdjęcia

Naciśnij I agree to the following application, a następnie naciśnij Submit apply.

Ekran potwierdzenia Unbind apply z przyciskiem Submit apply

Po złożeniu wniosku zaloguj się na podany adres e-mail po upływie około 3 dni roboczych, aby zapoznać się z wynikiem wniosku o odwiązanie.

Czyszczenie bufora odtwarzania

Naciśnij Clear Play buffer → Done, aby wyczyścić pamięć podręczną odtwarzania wideo na telefonie.

Hasło gestów

Hasło gestów służy do zabezpieczenia logowania do aplikacji. Po jego ustawieniu, przy następnym logowaniu na konto wystarczy narysować gest — bez konieczności wpisywania hasła.

W interfejsie ustawień naciśnij przełącznik włączony przełącznik, przesuwając go w prawo, aby włączyć funkcję hasła gestów.

Ekran Setting z wyróżnionym przełącznikiem hasła gestów

Na siatce dziewięciu punktów narysuj hasło gestów.

Ekran rysowania hasła gestów

Narysuj hasło gestów ponownie, aby je potwierdzić.

Ekran potwierdzenia hasła gestów
  • Po ustawieniu hasła gestów, każde uruchomienie BitVision będzie wymagać jego wprowadzenia.
  • Jeśli podczas logowania za pomocą hasła gestów zapomnisz je, możesz nacisnąć Forgot Password, Account Login, aby zalogować się i zresetować hasło gestów.
  • Wyłączenie funkcji hasła gestów wymaga wcześniejszego wprowadzenia aktualnego hasła gestów.

SSL

W interfejsie ustawień naciśnij przełącznik włączony przełącznik, przesuwając go w prawo, aby włączyć funkcję SSL na telefonie. Po włączeniu tej funkcji komunikacja między aplikacją a serwerem jest szyfrowana, co zapewnia bezpieczniejszą transmisję danych w sieci.

Powiadomienia o zdarzeniach

W interfejsie ustawień naciśnij przełącznik włączony przełącznik, przesuwając go w prawo, aby włączyć powiadomienia o zdarzeniach na telefonie. Gdy ta funkcja jest aktywna, przy każdym zdarzeniu alarmowym na telefonie pojawi się powiadomienie.

Po wyłączeniu powiadomień, zdarzenia alarmowe nie będą generować żadnych wyskakujących powiadomień na telefonie.

Alert ruchu i dzienny limit transferu

W interfejsie ustawień naciśnij przełącznik włączony przełącznik, przesuwając go w prawo, aby włączyć przypomnienie o zużyciu danych na telefonie. Ustaw dzienny limit transferu — gdy zużycie danych przez aplikację osiągnie ten limit, aplikacja wyświetli stosowne powiadomienie.

Informacje o wersji

Wyświetl, sprawdź i zaktualizuj wersję aplikacji.

Naciśnij Version info w interfejsie ustawień.

Ekran Setting z wyróżnioną opcją Version info

Wyświetlona zostaje aktualna wersja aplikacji. Naciśnij Check version, aby automatycznie sprawdzić dostępność aktualizacji.

Ekran sprawdzania wersji z bieżącą wersją i przyciskiem Check version

Jeśli dostępna jest nowa wersja, pojawi się monit z pytaniem, czy pobrać aktualizację. Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby pobrać i zainstalować nową wersję aplikacji.

Język

Zmień język aplikacji.

Naciśnij Language w interfejsie ustawień.

Ekran Setting z wyróżnioną opcją Language

Wybierz język z listy (na przykład 简体中文).

Lista wyboru języka

Ustawienie języka aplikacji zostaje zastosowane natychmiast.

Ekran Setting wyświetlony w wybranym języku

Gdy język jest ustawiony na Auto, aplikacja automatycznie używa języka systemu operacyjnego telefonu.

Czas letni (min)

Ustaw przesunięcie czasu letniego.

Naciśnij Daylight Saving Time(min) w interfejsie ustawień.

Ekran Setting z wyróżnioną opcją Daylight Saving Time

Wybierz wartość przesunięcia (na przykład +30) i naciśnij Finish.

Selektor czasu letniego z opcjami 0, +30, +60, +90, +120

Ustawienie czasu letniego zostaje zastosowane pomyślnie.

Ekran Setting z zaktualizowaną wartością Daylight Saving Time na +30

Opinie

Prześlij opinię, aby pomóc ulepszyć produkt.

Naciśnij Feedback w interfejsie ustawień.

Ekran Setting z wyróżnioną opcją Feedback

Wprowadź komentarz, naciśnij +, aby dodać zdjęcie (opcjonalnie), wprowadź adres e-mail i numer telefonu, a następnie naciśnij Submit.

Formularz opinii z polem komentarza, przesyłaniem zdjęcia, adresem e-mail i numerem telefonu

Opinię można przesłać bez dodawania zdjęcia — wystarczy wpisać komentarz, adres e-mail i numer telefonu, a następnie nacisnąć Submit.

Przełączanie konta

Przełączaj się między wieloma kontami lub dodaj nowe konto.

Naciśnij Account switch w interfejsie ustawień.

Ekran Setting z wyróżnioną opcją Account switch

Naciśnij Add or register an account.

Ekran przełączania konta z listą istniejących kont i opcją dodania

Wprowadź dane konta, na które chcesz się przełączyć, i naciśnij Save; lub naciśnij Register, aby przejść do interfejsu rejestracji. Po pomyślnej rejestracji wróć do ekranu dodawania konta, dodaj nowo zarejestrowane konto i naciśnij Save.

Ekran dodawania lub rejestracji konta z polami Konto i Hasło

Zobacz też: Centrum użytkownika

Wylogowanie

Wybierz Logout na wysuwanym pasku menu.

Wysuwany pasek menu z wyróżnionym przyciskiem Logout

Pojawi się okno dialogowe potwierdzenia. Naciśnij Done.

Okno dialogowe potwierdzenia wylogowania z przyciskami Cancel i Done

Aplikacja pomyślnie wylogowała bieżące konto.

Wysuwany pasek menu z komunikatem Please login first po wylogowaniu

Po wylogowaniu z konta nadal możesz wejść do wysuwanego paska menu aplikacji, jak pokazano w kroku ③ powyżej.

Chmura, Demo i logowanie przez SN

Użyj funkcji Urządzenie w chmurze, aby przeglądać i pobierać nagrania z chmury, skorzystaj z trybu Demo bez dodawania urządzenia lub zaloguj się bezpośrednio numerem seryjnym urządzenia, aby uzyskać podgląd na żywo i odtwarzanie.

FAQ

Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące aplikacji BitVision — błędy logowania, dodawanie urządzeń, odtwarzanie wideo, jakość podglądu i inne.

Spis treści

Ustawienia
Pobieranie
Odwiązanie urządzenia
Czyszczenie bufora odtwarzania
Hasło gestów
SSL
Powiadomienia o zdarzeniach
Alert ruchu i dzienny limit transferu
Informacje o wersji
Język
Czas letni (min)
Opinie
Przełączanie konta
Wylogowanie